Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Низ подстицајних мера за пољопривреднике током 2017. године

24.02.2017

Низ подстицајних мера за пољопривреднике током 2017. године

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић је данас, на скупу који су Задружни савез Војводине и ДДОР из Новог Сада за пољопривреднике организовали у Привредној комори Војводине, представио подстицајне мере које је тај секретаријат припремио за 2017. годину и том приликом изнео и план рада у текућој години.

Секретар Радојевић је истакао да су окупљања попут данашњег изузетна прилика да се јасно представи читав сет мера подршке пољопривредним произвођачима. „Имамо са чиме да изађемо пред пољопривреднике, имамо веома значајне нове мере које изазивају велико интересовање“, рекао је Радојевић, нагласивши да будзет за пољопривреду никада није био већи. Он је додао да ће током ове године 8 милијарди динара бити усмерено у пољопривреду Војводине, за 500 милиона више него прошле, као и да је тај износ усмерен на подстицајне мере пољопривредним произвођачима.

„То је врло јасан сигнал из Покрајинске владе да пољопривредници заслужују већу подршку. Овим мерама, та већа подршка биће остварена и на терену“, истакао је покрајински секретар и рекао да је потребно посебно нагласити нове мере аграрне политике, од којих је извдвојио стављање акцента на подршку младима који желе да се озбиљно баве пољопривредом и заснују своје породице на селу. Први пут у Србији ће се спроводити ова мера, за коју је у будзету планирано 100 милиона динара. Путем старт-ап програма, млади пољопривредници моћи ће да уз озбиљан бизнис план формирају успешна домаћинства и достојно живе од свог рада, али и да уз труд и правилне процене, у перспективи постану и успешни предузетници. „Доста смо се декларативно залагали за то да млади остану на селу и покушају да се баве пољопривредом. Овом мером ми их директно стимулишемо, јер се 55 одсто средстава додељује бесповратно да би они започели пољопривредну производњу, остали на селу, засновали породице и дали пун допринос развоју сеоских заједница“, закључио је Радојевић.

Секретар Радојевић је у свом излагању нагласио и то да Покрајински секретаријат и Министарство пољопривреде и заштите животне средине наступају синхронизовано, као и да у сагласју сачињавају мере подршке индивидуалним пољопривредним произвођачима. Он је позвао произвођаче да прате конкурсе овог Секретаријата а како је најавио, први конкурси биће расписани већ следеће седмице.

На данашњем скупу своје програме подршке пољопривредној производњи представиле су и друге покрајинске инстутуције: Развојни фонд АПВ, Фонд за развој пољопривреде АПВ и Гаранцијски фонд АПВ.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'