Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Уручено нових 70 уговора пољопривредницима из Војводине

30.03.2017 | ВИДЕО

Уручено нових 70 уговора пољопривредницима из Војводине

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас 70 уговора, у вредности од око 24 милиона динара, војвођанским пољопривредницима који су остварили право на бесповратна средства за набавку опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара, затим за набавку пластеника, те за опремање сточарских фарми и за инвестиције у пчеларство.

Према Радојевићевим речима, за набавку опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара бесповратна средства добила су 32 пољопривредника. Укупна вредност инвестиције је 29,2 милиона динара, од чега је Покрајина обезбедила 15,4 милиона динара. Реализацијом тих инвестиција под заливним системима биће још 121 хектар ораница у Војводини.

„Новина у новој конкурсној години јесте да се бесповратна средства утврђују у износу до 60 одсто од укупне вредности инвестиције, уместо 50 одсто колико је било претходних година. Истовремено, за физичка лица и предузетнике, чија се инвестиција налази на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, као и за пољопривреднике млађе од 40 година и жене носиоце газдинства, поврат средстава утврђује се у износу до 70 одсто од укупне вредности инвестиције“, казао је секретар Радојевић додајући да је данас, по том основу, 18 пољопривредника остварило право на средства за набавку опреме за наводњавање.

Секретар Радојевић уручио је данас и седам уговора за подизање пластеника. Нјихова укупна вредност је четири милиона динара, од чега је из покрајинског будзета обезбеђено 2,7 милиона динара. Како је ресорни секретар навео, реализацијом тих инвестиције под пластеницима ће бити још 10 хектара, чиме ће се широм Војводине наставити тренд повећања површина са пластеницима.

Са 27 пчелара из Војводине потписани су уговори у вредности од 4,6 милиона динара, а новац је опредељен за набавку нове опреме за пчеларство и нових пчелињих друштава.

За опремање сточарских фарми одобрене су четири пријаве у вредности од 748 хиљада динара, од чега је Покрајина издвојила 374 хиљаде динара. Радојевић је навео да је сточарима у Војводини по овој конкурсној линији у 2017. години на располагању укупно 50 милиона динара. С тим у вези, ресорни секретар је позвао сточаре да интензивније користе средства која су им на располагању.

  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'