Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Вук Радојевић: Удруживање у земљорадничке задруге је од виталног значаја за пољопривреду

27.04.2017

Вук Радојевић: Удруживање у земљорадничке задруге је од виталног значаја за пољопривреду

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић изјавио је уочи данашње редовне годишње седнице Скупштине Задружног савеза Војводине да је подршка пољопривредницима да се удружују у праве облике задругарства, по традиционалним базичним задружним принципима, једно од врло јасних опредељења Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за пољопривреду.

Он је изразио задовољство што од формирања нове Покрајинске владе постоји веома добра комуникација између Покрајинског секретаријата за пољопривреду и Задружног савеза Војводине, као и појединачних земљорадничких задруга, чланица тог Савеза.

„Неопходно је да шира стручна јавност из области пољопривреде шаље јасну и недвосмислену поруку да је удруживање, и то, пре свега, у земљорадничке задруге, веома важно, јер су земљорадничке задруге, до не тако давно, у сваком селу биле стуб друштвеног развоја. То смо и ми, у Покрајинском секретаријату за пољопривреду, врло јасно препознали, јер смо и кроз конкурсе апострофирали земљорадничке задруге, поготову код подстицаје за системе за наводњавање“, казао је Радојевић.

Напоменувши да су многе задруге пропале током протекле две деценије, Радојевић је додао да широм Војводине постоје и примери квалитетних задруга, које су од виталног значаја, не само за локалну заједницу, него, у ширем контексту, и за даљи развој пољопривреде.

„Када спојимо удруживање пољопривредника, затим подршку за интензивну производњу, те за подизање складишних и прерађивачких капацитета, сигуран сам да се положај индивидуалног пољопривредника у целом систему пољопривреде може побољшати“, истакао је ресорни секретар.

Председник Задружног савеза Војводине Радислав Јованов истакао да су током прошле године задруге имале озбиљан посао да ускладе акта са новим Законом о задругама, те да се тај посао успешно реализује. Јованов је истакао и изузетно добру сарадњу са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, који је, као је навео, препознао значај задружног сектора и задруга за развој малих средина.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'