Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Јачање сарадње АП Војводине и немачке покрајине Баден-Виртемберг

15.05.2017

Јачање сарадње АП Војводине и немачке покрајине Баден-Виртемберг

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић примили су данас делегацију Одбора за рурални развој и заштиту потрошача Парламента немачке Савезне покрајине Баден-Виртемберга, која борави у вишедневној посети АП Војводини.

Секретар Радојевић је у разговору истакао да је Немачка битан економски партнер Србији, те да постоји простор за јачање и развој сарадње на свим нивоима.

Он је додао да је у протеклих десет месеци интензивирана сарадња између АП Војводине и немачке покрајине Баден-Виртемберг, која веома добро повезује сектор привреде и пољопривреде, што је добар основ за даљу сарадњу.

Поред сарадње и размене искустава у сегменту примарне пољопривредне производње, али и прехрамбене индустрије, ресорни секретар Радојевић, нагласио је да су добродошла искуства Баден-Виртемберга у даљем промовисању удруживања пољопривредника, пре свега у земљорадничке задруге, према могућностима које даје наш нови Закон о задругама.

Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић истакао је да су немачке инвестиције у самом врху у Војводини, те да је улагање од 1,2 милијарде евра омогућило 12 хиљада радних места у немачким компанијама. Додао је да је у спољно-трговинској размени остварен суфицит између Немачке и АП Војводине, те да је на републичком нивоу Немачка наш други спољно-трговински партнер.

Парламентарна делегација из Баден-Виртемберга, коју предводе Фридлинде Гур-Хирш, државни секретар у Министарству пољопривреде и Мартин Хан, председник Одбора за рурални развој и заштиту потрошача, посетиће данас и 84. Међународни пољопривредни сајам. Током боравка у АП Војводини обићи ће и неколико пољопривредних газдинстава и пољопривредних предузећа, како би се упознали са потенцијалима и производним ресурсима и сагледали могућности успостављања сарадње у том сектору.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'