Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Додељена средстава за опрему за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара

07.07.2017

Додељена средстава за опрему за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас 169 уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средства на основу конкурса за доделу средстава за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара на територији АП Војводине у 2017. године.

Радојевић је у изјави за медије истакао да укупна вредност инвестиција у системе за наводњавање износи око 85 милона динара, од чега је Покрајинска влада обезбедила 64 одсто бесповратних средстава, као и да од 169 потписаних уговора, чак 86 корисника припада категорији која је остварила привилегију на повраћај средстава у висини од 70 одсто у односу на укупну реализовану инвестицију.

Он је такође нагласио да је Покрајински секретаријат ове године посебно препознао млађе привреднике до 40 година, жене власнице пољопривредних газдинстава и оне који делују у отежаним уловима рада, којима су омогућени повраћаји и до 70 одсто, што је значајно повећање у односу на претходни период, оценивши да је ова мера наишла на изузетно интересовање међу пољопривредницима у Војводини.

„Желим да напоменем да ће данашњим потписивањем уговора бити обезбеђено наводњавање нових 642 хектара земљишта. Узимајући у обзир да је ово пето по реду потписивање по основу овог конкурса, онда укупна инвестиција за системе за наводњавање у овој години до сада износи око 336 милиона динара, од чега је учешће Покрајинског секратријата преко 200 милиона динара. Дакле, на основу укупних око 470 потписаних уговора, имаћемо преко 2.300 хектара под системима за наводњавање,“ рекао је Радојевић, и подсетио да је ребалансом будзета за ову годину предвиђено 405 милона динара за суфинансирање по овој конкурсној линији, што је 35 одсто средстава више у односу на претходну годину.

Он је овом приликом најавио и расписивање нове конкурсне линије у наредних 10 дана, која је ове године по први пут имплементирана у рад Покрајинског секретаријата. Конкурс се односи на набавку трактора, погонских и прикључних машина, а Радојевић је поново позвао све пољопривреднике да прате сајт секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, како би били благовремено информисани и стекли могућност на остваривање права на бесповратна средства.

Највећи број данашњих уговора, односно њих 25, је потписано са корисницима средстава чија се инвестиција налази на територији општине Рума. На другом месту је Град Нови Сад са 18 уговора, затим Сремска Митровица са по 15 уговора, а на четвртом месту је општина Кула са 12 уговора.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'