Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
За наводњавање нових 385 хектара ораница 61 милион динара

31.07.2017

За наводњавање нових 385 хектара ораница 61 милион динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, уручио је данас нових 145 уговора за доделу бесповратних средстава за суфинансирање набавке опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара у Војводини. Укупна вредност тих инвестиција износи 98 милиона динара, од чега је из покрајинског будзета обезбеђен 61 милион динара, односно 62,3 одсто средстава.

Према речима Вука Радојевића, реализацијом тих инвестиција у Војводини ће под системом за наводњавање бити нових 385 хектара ораница. Већи део, односно 288 хектара ораница, наводњаваће се водом из бунара, а 97 хектара водом из канала.

Радојевић је још додао и да је највеће интересовање било за набавку система за наводњавање у повртарству, те да је укупна вредност те инвестиције 54 милиона динара. У нове системе за наводњавање у воћарству инвестирано је укупно 28,3 милиона динара, а у ратарству 15,7 милиона динара.

Иначе, са данас потписаним уговорима, 621 пољопривредник широм Војводине остварио је право на бесповратна средства за набавку нових система за наводњавање у 2017. години. Те инвестиције вредне су укупно 433,7 милиона динара, од чега је Покрајина обезбедила средства у износу од 262,4 милиона динара. Тиме је обезбеђено наводњавање нових 2.685 хектара војвођанских ораница.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'