Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Отворен 50. јубиларни ЛОРИСТ

03.10.2017

Отворен 50. јубиларни ЛОРИСТ

„ЛОРИСТ је прилика да заједнички, са Новосадским пољопривредним сајмом, приближимо целокупној заинтересованој јавности све природне потенцијале које Војводина поседује, а међу њима и наша богата риболовна и ловна подручја“, поручио је данас ресорни секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, током свечаног отварања 50. Међународних сајамова ЛОРИСТ у аули Новосадског сајма.

Он је додао да, концепт Покрајинске владе ове године јесте заједнички наступ свих ресорних покрајинских секретаријата - за урбанизам и заштитау животне средине, за привреду и туризам, спорт и омладину те саму пољопривреду. Радојевић је даље навео, да ће смотре попут ЛОРИСТ-а и подршка лову и риболову, кроз мере аграрне политике и конкурсне линије, у Покрајинској влади увек имати партнера.

Министар заштите животне средине, Горан Триван, који је отворио данашњу манифестацију, нагласио је да суштински значај сајма лова, риболова и спорта, јесу заштита животне средине и екологија, коју ЛОРИСТ који, како је рекао, спада у један од најкомплексинијих сајамова на територији наше земље, демонстрира на најбољи могући начин.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић истакао је да је, поред бројних проблема у последњих пола века и затворених граница, ова манифестација успела да оспстане и постане престижно место у окупљању пословног света и заљубљеника у лов, риболов спорт, туризам, екологију и хортикултуру.

У Конгресном центру биће одржано више од 20 стручних скупова и презентација, а на штандовима излагача, више од 100 пратећих садржаја. Централна поставка на ЛОРИСТ-у ће бити Изложба ловачких трофеја, на којој ће бити представљнео више од 500 експоната, што је и највећа изложба те врсте у Европи у овој години. Једна од највећих атрактивности на сајму туризма биће и изложба “Путевима римских императора”, коју је до сада видело око милион и по људи широм света, а први пут у Србији биће представљена широј јавности, навео је генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

Овогодишњи јубиларни, 50. међународни сајмови ЛОРИСТ, који су у трајању од 3. до 8. октобра, окупиће укупно 450 излагача што је за 50 одсто више у односу на прошлу годину
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'