Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Вук Радојевић поздравио учеснике конфернције „Млади привредник у пољопривреди“

05.10.2017

Вук Радојевић поздравио учеснике конфернције „Млади привредник у пољопривреди“

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић поздравио је вечерас учеснике конференције под називом „Млади привредник у пољопривреди“ у организацији Српског удружења младих пољопривредника, у Мастер центру Новосадаског сајма.

„Покрајинска влада и секретаријат за пољопривреду,водопривреду и шумарство су препознали значај младих у пољопривреди а 2017. је прва година, у којој су млади пољопривредници препознати на посебан начин, тачније додадтним финансијским средствима, што нажалост није био случај ранијих година“, поручио је Радојевић .

Он је додао да су по први пут ове године, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Минстарство пољопривреде, шумарства и водопривреде реализовали меру која се тиче искључиво млађих пољопривредника до 40 година, где су на покрајинском нивоу потписана 94 уговара са корисницима који су остварили право на 75 одсто бесповратних средстава од вредности инвестиције, међу којима је 25 факултетски образовано а 44 корисника су млађи од 25 година.

Радојевић се такође осврнуо на остале конкусне линије кроз које су већа бесповратна средства омогућена женама носиоцима пољопривредних газдинстава и пољопривредницима који раде у отежаним условима те је подсетио да ове године, максималан износ поврата инвестиције за ове категорије, износи до 70 одсто. Он је даље навео да је повећан и максималан износ финансијских средстава по кориснику, што је како је рекао један од више основа по којима су млади пољопривреднци препознати и подржани од стране Покрајинске владе.

Током конеференције представљени су примери младих пољопривредника из праксе који су од свог производа покренули производњу и као такви су конкуретни на тржишту.

На конференцији су учествовали и представници СУМП-а, млади пољопривредници и привредници као и представници Минстарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, Покрајинксог секретаријата за пољопривреду, Покрајинксог секретаријата за привреду и туризам и представници Града Новог Сада.
Изложба производа младих пољопривредника трајаће до 7. октобра у Мастер хали Новосадског сајма, упоредо са Сајмом турзма.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'