Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
За пољопривреднике уговори вредни близу 149 милиона динара

13.10.2017

За пољопривреднике уговори вредни близу 149 милиона динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић доделио је данас војвођанским пољопривредницима 149 уговора, чија је укупна вредност инвестиције 270 милиона динара, од чега је учешће Секретаријата близу 149 милиона динара.

Мр Радојевић је рекао да ће потписивањем данашњих уговора, на основу три конкурса ресорног секретаријата, од којих је 53 намењено за набавку опреме за наводњавање, чија вредност инвестиције износи око 80 милиона динара, од чега је учешће Секретаријата 42 милиона динара, омогућити нових 356 хектара површина под системима за наводњавање. Радојевић је нагласио да је кроз два конкурса за ову намену, до сада потписано 775 уговора, чија вредност инвестиција је око 675 милиона динара, од чега је учешће Секретаријата близу 389 милиона динара.

„Наведеним инвестицијама ће бити омогућено наводњавање укупно 4.500 хектара нових површина широм Војводине“, рекао је мр Радојевић и нагласио да је за аграрни будзет у 2017. години опредељено значајно више средстава него у 2016. години, те да будзет за пољопривреду никада није био финансијски значајнији.

Укупно 79 уговора је данас додељено за суфинансирање набавке опреме за заштиту од временских непогода и елемената потребних за подизање воћарских и виноградарских засада, чија је укупна вредност инвестиције око 151 милион динара. Учешће Секретаријата је 87 милиона динара. До сада је за ове намене издвојено око 283 милиона динара, а укупна вредност инвестиције износи 492 милиона динара. Значајна новина је, како је мр Радојевић изнео, што се по први пут суфинансирају и „анти фрост“ системи за заштиту од мраза, набавка стубова за ограду и набавка жица за ограђивање парцела.

Он је нагласио и значај суфинансирања инвестиција за прераду воћа, поврћа и грожђа, те по први пут производњу вина и јаких алкохолних пића на територији АП Војводине, где је укупно потписано 17 уговора. Укупна вредност тих инвестиција је 38,5 милиона динара, од чега је учешће Секретаријата близу 20 милиона динара. За ову намену је ове године потписано 30 уговора, чија је вредност 70 милиона динара, а учешће Секретаријата 36 милиона динара.

Категорије које су и овога пута посебно препознате на конкурсима ресорног секретаријата јесу млађи пољопривредници од 40 година, жене носиоци пољопривредних газдинстава и сви они који се баве пољопривредом у отежаним условима. Мр Радојевић је апеловао да се пољопривредници из наше покрајине и даље пријављују на конкурсе Секретаријата, и подсетио на могућност повраћаја средстава, који износи до 60 и 70 одсто.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'