Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Пуштени у рад силоси Земљорадничке задруге у Лалићу

23.10.2017

Пуштени у рад силоси Земљорадничке задруге у Лалићу

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић присуствововао је данас отварању силоса Земљорадничке задруге “Пољокооп” у Лалићу, чија је примарна делатност гајење жита, легуминоза и уљарица.

“Село је било онолико значајно и моћно колико је била јака земљорадничка задруга у њему, и задатак свих нас који у смо укључени у пољопривреду, јесте да поново оживимо значај удруживања у земљорадничке задруге”, изјавио је Радојевић после обиласка силоса.

Он је поводом тога додао, да је и Покрајински секретаријат за пољопривреду, препознао значај удруживања, те је у овој будзетској години препознао земљорадничке задруге као могуће кориснике бесповратних финансијских средстава у циљу подстицаја за унапређење пољопривредне производње.

Ресорни секретар навео је да је инвестиција, која се данас званично пушта у рад, у интересу свих задругара и коопераната јер ће допринети унапређењу њиховог пословања, те поручио задругарима да на тржишту пољопривредно-прехрамбених производа могу опстати само удруживањем својих снага, капацитета и ресурса.

Вредност инвестиције коју је самостално финансирала земљорадничка задруга „Пољокооп“ износи око 800 хиљада евра.

Отварању силоса присуствовали су председница општине Одзаци Латинка Васиљковић, директор земљорадничке задруге “Пољокооп” Стојан Влатковић, те бројни представници Задружног савеза Војводине.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'