Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Потпредседник Милићевић присуствовао потписивању споразума о сарадњи са Конфиндустријом и италијанским задругарима

31.10.2017

Потпредседник Милићевић присуствовао потписивању споразума о сарадњи са Конфиндустријом и италијанским задругарима

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас и разговарао са делегацијом Националног удружења италијанских задругара „АГЦИ“, Конфиндустрије Србија и Задружног савеза Војводине, након чега је потписан протокол о сарадњи са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Споразум предвиђа стратешко партнерство између италијанских и српских задруга, стварање услова за примену модела италијанског задругарства у Србији као и трансфер знања, технологија и искустава између задруга, пољопривредних произвођача и узгајивача.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је рекао да је за АП Војводину ово веома значајан споразум јер се њиме ствара оквир и подстиче даља сарадња привредника из Италије и Србије.

„ Италија јесте најзначајнији спољнотрговински партнер Србије, само у 2016. години та размена је износила 3,7 милијарди долара, а у тој размени Војводина је учествовала са милијарду“ рекао је Милићевић и додао да је значај привредне сарадње велики јер у АП Војводини италијански привредници запошљавају 11.500 људи.

„ Све те бројке говоре о значају привредне сарадње АП Војводине и Италије, а ту сарадњу желимо да подигнемо на виши ниво, да имамо што више заједничких пројеката у оба смера, да кроз размену технологија, знања и иновација наступамо заједнички на трећим тржиштима у обострану корист“, рекао је Милићевић и истакао да се та сарадња прошири на агроиндустрију, сектор социјалних задруга и сектор туризма.

Росарио Алтиери, председник Националног удружења италијанских задруга „АГЦИ“ захваливши се Покрајинској влади на сарадњи је рекао да Србија и Италија имају добру економску сарадњу коју ће заједнички унапредити у сектору задругарства и другим пољима на којима се могу остварити успешни резултати.

Споразум су потписали Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Росарио Алтиери, председник Националног удружења италијанских задругара „АГЦИ“ , Мауризио Вала, члан Управног одбора Конфиндустрије Србија и Радислав Јованов, председник Задружног савеза Војводине.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'