Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Покрајина издвојила нових 17 милиона динара за подршку биљној производњи

07.11.2017

Покрајина издвојила нових 17 милиона динара за подршку биљној производњи

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојио је 17 милиона динара за регистрована пољопривредна газдинства, у оквиру другог овогодишњег конкурса, намењеног суфинансирању набавке конструкција и опреме за биљну производњу у заштићеном простору на територији АП Војводине у 2017. години.

Помоћник ресорног секретара Младен Петковић уручио је данас 42 уговора корисницима средстава, који су на овај начин остварили финансијску подршку, те истакао да ће највећи део бити усмерен у пластеничку производњу. Вредност укупне инвестиције износи преко 25 милиона динара, при чему је учешће Секретаријата до 60 и 70 одсто.

Петковић је навео да више од половине корисника понуђених средстава, чине млади, жене и пољопривредници са отежаним условима рада, који су ове године посебно препознати на конкурсима Секретаријата и имају могућност да остваре 70 одсто подстицаја у оквиру своје инвестиције.

Ове године, како је навео, наменске инвестиције су омогућиле нових 255 хиљада квадратних метара под пластеничком производњом. Намера је да Секретаријат настави са објављивањем досадашњих конкурса и у наредној години, јер су начињени значајни помаци а циљ је даље унапређивање развоја пољопривреде у нашој покрајини и подршка онима који се баве овом делатношћу.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'