Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Вук Радојевић и Иштван Пастор: Мађарска је истакнути регионални партнер покрајине Војводине

14.11.2017

Вук Радојевић и Иштван Пастор: Мађарска је истакнути регионални партнер покрајине Војводине

У Парламенту Републике Мађарске у Будимпешти, јуче је одржана заједничка седница Одбора за пољопривреду Скупштине АП Војводине и Одбора за пољопривреду Парламента Републике Мађарске.

Полазећи од досадашње добре регионалне сарадње коју АП Војводина има са регионима Републике Мађарске и важности пољопривреде као једне од водећих привредних грана, подршку продубљивању сарадње својим учешћем на заједничкој седници дали су покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић истакао је да у области аграра постоје потенцијали за унапређење сарадње, те да је потребно сагледати нове могућности и интензивирати сарадњу у оквиру ИПА програма. Тренутно је у току једна од фаза у реализацији пројекта WАСИДЦА - водоснабдевање и развој водопривредне инфраструктуре у граничним сливовима, чији будзет износи 6 милиона евра.

Радојевић је нагласио да треба усмерити пажњу на поље противградне заштите, унапређење сточарства и едукацију пољопривредника.

Обраћајући се присутнима, председник Пастор је истакао да АП Војводина негује богату регионалну сарадњу која се стално продубљује и додао да Република Мађарска у тој сарадњи као регионални партнер има истакнуту позицију.

Чланови длегација Скупштине АП Војводине и Покрајинске владе, те чланови скупштинског Одбора за пољопривреду, у Парламенту Републике Мађарске, одржали су и билатерални састанак са потпредседником тог парламента Иштваном Јакабом, где је такође потврђена обострана спремност за наставком и продубљивањем досадашње добре сарадње.

Имајући у виду да Србију очекује интензивирање преговора, било је речи и о искуствима Мађарске из периода присутупања те државе Европској унији, као и о актуелностима у домаћем аграру са акцентом на прилагођавање прописа, тржишта и односа према државном земљишту и домаћим пољопривредницима, а све у циљу подршке мађарских партнера.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'