Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Вук Радојевић обратио се на Седмом пољопривредном форуму „Храна за Европу"

20.11.2017

Вук Радојевић обратио се на Седмом пољопривредном форуму „Храна за Европу"

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић обратио се на Седмом пољопривредном форуму „Храна за Европу“ у Врднику,који се ове године одвијао под називом „Паметна пољопривреда“. На Форуму је први пут представљен део Студије о економском и друштвеном развоју Србије „Србија 2040“, који се односи на пољопривреду и прехрамбену индустрију Србије.

Мр Радојевић је истакао важност сарадње између Секретаријата и Института Биосенс, реализоване у оквиру пројекта “Мониторинг употребом даљинске детекције у пољопривреди, водопривреди и шумарству”. Пројекат генерише сателитске снимке и податке на годишњој бази, који су значајан елемент ГИС-а (Географско информацуионог система) и представљају основ за подршку различитим редовним програмима Секретеријата, као и подршку при ванредним ситуацијама (поплаве,град итд).

Радојевић је представио и мере аграрне политике у нашој покрајини, нагласивши да аграрни будзет никада није био финансијски значајнији, и указао да на овај начин Покрајинска влада јасно ставља на знање да је пољопривреда њен приоритет.

На дводневном форуму пољопривреде, одржаном у Врднику од 16. до 18. новембра, учествовали су представници струке, научни радници, чланови управних и надзорних одбора и други представници пољопривредних, прехрамбених компанија , задруга, те представници трговинских ланаца.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'