Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Вук Радојевић отворио 10. семинар саветодаваца Пољопривредне саветодавне службе АП Војводине

21.11.2017

Вук Радојевић отворио 10. семинар саветодаваца Пољопривредне саветодавне службе АП Војводине

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, јуче је у Бањи Ковиљачи свечано отворио 10. семинар саветодаваца Пољопривредне саветодавне службе АП Војводине.

Радојевић је истакао значај оваквих стручних скупова, јер се на конкретним примерима, кроз представљање добре праксе и размену знања и искустава, указује на могућности и домете које ова служба показује када се ради о развоју пољопривредне производње.

Радојевић је посебно указао на значај улоге Прогнозно извештајне службе заштите биља АП Војводине (ПИС АПВ), чији је циљ да унапреди и значајно побољша квалитет пољопривредних производа. Он је учеснике семинара подсетио да се уз примену резултата до којих ова служба долази, пољопривредним произвођачима обезбеђује максимални ефекат заштите њихових усева уз пуно поштовање еколошких принципа.

„На територији Војводине имамо 12 пољопривредних станица и једну енолошку. Половином 2017. године, програмом рада ових стручних пољопривредних служби, и ребалансом будзета, увели смо потпуно нов концепт у њихов рад, чиме је омогућена потпуна координација у функционисању пољопривредних саветодаваца и Прогнозно извештајне службе. Циљ је био да дисеминација података буде адекватна и информација заврши код крајњих корисника – пољопривредника“, објаснио је Радојевић.

Он је нагласио да је измењен и сам начин финансирања, који је сада везан за будзетску годину. Издвајају се и већа средства за рад ПИС, јер благовремене информације о појави болести и штеточина до којих ова служба долази, а које захваљујући саветодавцима бивају прослеђене пољопривредницима, јесте нешто на чему ваља инсистирати и због чега је Секретаријат променио досадашњи концепт функционисања пољопривредних саветодаваца и ПИС.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'