Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Уговор о сарадњи Покрајинског секретаријата за пољопривреду и РТВ-а

27.11.2017

Уговор о сарадњи Покрајинског секретаријата за пољопривреду и РТВ-а

Уговором о сарадњи, који су данас потписали покрајински секретар за пољопривреду,водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и генерални директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица, ресорни секретаријат је подржао даље емитовање на РТВ-у серијала „Зелена прогноза“, који пољопривредним произвођачима свакодневно пружа информације о тренутном стању на пољима Војводине.

Мр Радојевић је истакао да је циљ овог пројекта, који се реализује у сарадњи Секретаријата и РТВ-а, боља информисаност пољопривредника широм Војводине, како би благовремено и ефикасно заштитили своје усеве. Он је указао да концепт подразумева да се путем свакодневног емитовања ове емисије омогући сталан надзор над биљним производњама, њиховим фазама развоја и штетним организмима, који могу бити лимитирајући фактор у остваривању високих и квалитетних приноса.

„Систем Прогнозно извештајне службе заштите биља Војводине, коју финансира Покрајински секретаријат за пољопривреду доприноси одговорном одређивању оптималних агротехничких мера, избору најприноснијих сорти и хибрида као и система и начина наводњавања. ПИС свакодневно прати стање на пољима, располаже тачним и правовременим информацијама о појави болести и штеточина, и на крају, тумачењем важних параметара, долази се до биолошких чињеница које могу унапредити заштиту усева и засада“, рекао је Радојевић.

Он је указао и на значајне измене које је Секретаријат половином године, унео у програм рада пољопривредних саветодаваца и Прогнозно извештајне службе. Реч је о томе да сада постоји обавеза координације и пласирања података, тако да информација правовремено заврши код крајњих корисника – пољопривредника“, објаснио је Радојевић и указао да сада постоји и уговорна обавеза да све информације које буду пласиране у „Зеленој прогнози“ на РТВ-у, истовремено пољопривредни саветодавци проследе до пољопривредних произвођача.

Пољопривредници у Војводини имаће могућност да се информишу о стању на терену, пет пута недељно у три термина, 6.20 ујутро, 15.10 у оквиру „Агро дневника“, као и непосредно пред Војвођански дневник у 21.55 сати.

Мр Радојевић и др Копривица истакли су на крају данашњег сусрета да су уверени да ће се ова изузетно корисна сарадња, која доноси „злата вредну“ информацију нашим пољопривредницима, наставити и у 2018. години.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'