Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Вук Радојевић примио представнике холандске пољопривредне компаније „Копперт“

15.03.2018

Вук Радојевић примио представнике холандске пољопривредне компаније „Копперт“

Покрајински секретар за пољопривреду водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, састао се данас са представницима пољопривредне холандске компаније „Копперт“, водеће у области интегралних система пољопривреде, на челу са власником и председником Управног одбора, Хенријем Остенхуком.

Секретар Радојевић и Остенхук разговарали су о могућностима сарадње и увиду холандске компаније у расположиве администартивне инфраструкурне и научне потенцијале у Новом Саду и покрајини Војводини, са циљем развијања заједничких развојних истраживачких програма у области модерне пољопривредне производње.

Саговорници су се сагласили да постоје бројне могућности за сарадњу посебно на подручју општине Бечеј која располаже са великим потенцијалом обрадовог земљишта и изузетним географским положајем.

Разговору су присуствовали и чланови компаније „Зелени Хит“ која је већ најавила инвестиције у индустриској зони Бечеј које ће бити усмерене на оснивање развојно-истарживачке јединице у области одрживих система земљорадње.

Радојевић је истакао да је Покрајински секретаријат за пољопривреду спреман да пружи пуну подршку и буде поуздан партнер у потенцијалним инвестиционим пројектима.

Према речима покрајинског секретара, први корак у повезивању и размени информација биће посета холандске компаније општини Бечеј.

Састанку су присуствовали извршни директор компаније „Копперт“ Рон Верхаг, чланови Управног одбора, Крис де Смит и Хосе Едуардо Белда, представници компаније „Зелени Хит“ проф. др Небојша Момировић, директор и сувласник Смиљана Момировић, Миливој Миша Вребалов и други.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'