Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Вук Радојевић на отварању 44. Сајма хране у Будви

22.03.2018

Вук Радојевић на отварању 44. Сајма хране у Будви

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић обратио се данас на Јадранском сајму у Будви, на церемонији свечаног отварања 44. Сајма хране и, уз честитке за 50 година успешног рада, изјавио да је овај сајам постао идеално место за окупљање привредника, произвођача и компанија, и место где се презентују најновија достигнућа, остварују бројни пословни контакти и успостављају одлични пословни аранжмани.

Радојевић је исказао посебно задовољство што је указана прилика покрајинским институцијама: Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Покрајинском секретаријату за привреду и туризам, Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине, Туристичкој организацији Војводине, затим Привредној комори Војводине и Новосадском сајму, да представе на овој смотри своје активности и потенцијале у различитим областима привређивања.

“Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, кроз пројекат „Укуси Војводине" представиће оно што Војводина као гастрономска регија има – а то је између осталог, квалитетно вино и богата културна баштина“ , казао је Радојевић.

Свим учесницима сајамских приредби пожелео је да успоставе добре пословне контакте и остваре значајне комерцијалне резултате, истакавши да простора за сарадњу произвођача и привредника из Србије, АП Војводине и Црне Горе има, и то на различитим пољима, те да су ове сајамске манифестације прилика да се привредни субјекти обе земље боље повежу , развију предузетничке идеје и заједнички наступе на трећим тржиштима.

Радојевић је позвао произвођаче и привреднике Црне Горе да посете Нови Сад и, како је казао, “јединствену смотру аграра у југоисточном делу Европе” - јубиларни 85. Међународни пољопривредни сајам од 15. до 21. маја.

На Јадранском сајму у Будви данас су отворени 44. Сајам хране, 27. Сајам туризма, опреме за хотелијерство и угоститељства - МЕТУБЕС и 23. Сајам екологије, које су окупиле око 145 излагача. На свечаном отварању обратили су се директор Јадранског сајма Рајко Бујковић и председник Привредне коморе Црне Горе Властимир Голубовић.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'