Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Председник Мировић уручио уговоре локалним самоуправама за пројекте из области пољопривреде

25.05.2018

Председник Мировић уручио уговоре локалним самоуправама за пројекте из области пољопривреде

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 68 уговора представницима 41 локалне самоуправе, које су оствариле право по основу три конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, у вредности 932, 5 милиона динара, од чега је Покрајинска влада издвојила 300 милиона динара.

Реч је о Конкурсу за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта, Конкурсу за доделу подстицајних средстава за реализацију радова на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта и Конкурсу за доделу подстицајних средстава за уклањање дивљих депонија с пољопривредног земљишта, односно привођење намени пољопривредног земљишта.

Председник Мировић подсетио је да је Покрајинска влада од 2016. године до данас у фокус ставила привредни и економски развој и једно од најважнијих питања, како је рекао, развој пољопривреде.

„Наш будзет је од 2016. године увећан за осам милијарди динара и тај износ смо усмерили на велике развојне пројекте“, рекао је Мировић.

Један од стратешких циљева Покрајинске владе, како је навео, јесу пројекти на уређењу каналске мреже, чијом се реализацијом ставрају услови за наводњавање и одводњавање пољопривредног земљишта.

Реализацијом данашњих уговора планирано је уређење 1.510 километара каналске мреже, 78 километара атарских путева и 3.615 метара уређења отресишта.

Укупна површина државног пољопривредног земљишта која ће се привести намени након уклањања дивљих депонија по овим уговорима је 641.306м2.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарсто Вук Радојевић изјавио је да је један од најважнијих приоритета Покрајинске владе развој аграра, те да Покрајинска влада кроз конкретан аграрни будзет, који, како је истакао, никада није био већи, показује колики значај даје развоју пољопривреде.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'