Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Вук Радојевић посетио општину Ириг

01.06.2018

Вук Радојевић посетио општину Ириг

Покрајински секретар за пољопривреду,водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић посетио је општину Ириг поводом пројеката које је суфинансирао покрајински секретаријат и са председником општине Стеваном Казимировићем и његовим сарадницима разговарао о позитивним искуствима успешне сарадње између секретаријата и општине у протекле две године.

Са овом сремском локалном самоуправом, од половине 2016. године до данас, закључени су уговори укупне вредности од 80 милиона динара, од чега је највише финансијских средстава опредељено за уређење атарских путева и отресишта, затим за водоводну мрежу, уређење каналске мреже, уклањање дивљих депонија и набавку противградних ракета.

Вук Радојевић је посебно напоменуо значај изградње, опремања и повезивања бунара у Нерадину и санацију црпне станице "Борковац" у вредности од 12,5 милиона динара, где је учешће секретаријата 70 процената, а општине Ириг 30 процената. Уговори за ове пројекте су потписани пре месец дана и њихова реализација је предвиђена до краја године.

Покрајински секретар за пољопривреду упознао је представнике општине Ириг са ребалансом будзета АПВ који је предложен, којим ће додатна финансијска средства бити опредељена за водоводне и канализационе мреже и позвао их да припреме пројектно-техничку документацију.

Од формирања ове Покрајинске владе регистрована пољопривредна газдинства са територије општине Ириг остварила су право на бесповратна финансијска средства у износу од преко 60 милиона динара. Највећи део субвенција, око 35 милиона, односи се на набавку елемената система за заштиту од елементарних непогода.

Након састанка у општини, Радојевић је обишао најсавременији стакленик за производњу расада поврћа и цвећа у индустријској зони "Гроw расад", а потом и воћњак "Плантажа Панић", који је користио субвенције секретаријата за набавку најсавременије опреме за унапређење производње.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'