Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Милићевић: Све значајнија подршка војвођанским пчеларима

22.06.2018

Милићевић: Све значајнија подршка војвођанским пчеларима

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас војвођанским пчеларима 108 уговора укупне вредности 36,5 милиона динара намењених за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство.

Милићевић је нагласио да ће подстицаји Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство намењени пчеларима сигурно допринети модернизацији у производњи меда, и омогућити пчеларима да са квалитетнијим производима изађу на домаће и страно тржиште.

Он је нагласио да су Влада Србије и Покрајинска влада препознале стратешки значај пољопривреде, али и производње и прераде хране, те да се у том сегменту може много постићи улагањем у модернизацију производње.

„Да је пољопривреда наш велики потенцијал говори и податак да ове године имамо никада већи аграрни будзет у Војводини, који након ребаланса износи 8,3 милијарде динара“, нагласио је потпредседник Милићевић.

Он је навео да су улагања у пољопривреду велика, о чему, између осталог, говоре и улагања у водопривреду где се тренутно реализује 11 великих инвестиција широм Војводине.

„Верујем да ћемо улагањем у инфраструктуру створити предуслове да пољопривреда и, у укупном смислу, прехрамбена индустрија, много више доприноси економском развоју Србије и наше покрајине“, казао је потпредседник Милићевић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић нагласио је да је у претходне две године континуирано повећаван будзет за инвестиције у пчеларство, те да за је ту меру у овој години обезбеђено 20 милиона динара из покрајинског будзета.
  

СВЕ ВЕСТИ
ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'