Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Мировић: У протекле две године инвестирано више од 700 милиона динара у водоводну мрежу

04.09.2018

Мировић: У протекле две године инвестирано више од 700 милиона динара у водоводну мрежу

Покрајинска влада у протекле две године инвестирала је више од 700 милиона динара у изградњу и реконструкцију водоводне мреже у 55 села у АП Војводини, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Он је након обиласка радова на опремању и повезивању бунара на изворишту „Ириг“ и уручења уговора из области водоснабдевања, које је данас уприличено у Нерадину у општини Ириг, рекао да је то једно од најважнијих питања у Војводини јер, како је истакао, и даље велики број општина и насељених места нема квалитетну пијаћу воду.

„Политика Покрајинске владе је јасна. Циљ нам је да одржимо ниво финансирања у области изградње и реконструкције водоводне и канализационе мреже у насељеним местима широм Војводине“, навео је Мировић.

У циљу повећања квалитета воде и унапређења водоснабдевања Покрајинска влада ће наредне године, како је најавио, издвојити и значајнија средства у ове намене.

„Представницима 20 локалних самоуправа данас су уручени уговори за суфинансирање пројекта изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације у вредности више од 350 милиона динара и то је веома значајно за Војводину“, казао је председник Мировић.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'