Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Одржани "Петровоселски дани овчара" у Бачком Петровом Селу

15.09.2018

Одржани "Петровоселски дани овчара" у Бачком Петровом Селу

Покрајински секретар за пољопривреду,водопривреду и шумарство, Др Вук Радојевић је отворивши данас „Петровоселске дане овчара „ у Бачком Петровом Селу, изразио задовољство што се ова манифестација одржава по други пут, уз констатацију да је организационо напреднија од претходне, што се огледа и у чињеници да је овога пута окупила знатно већи број одгајивача из целе Војводине .

Ресорни секретар подсетио је овом приликом на мере аграрне подршке, које Покрајински секретаријат за пољопривреду опредељује за унапређење сточарске производње у нашој покрајини.

”Покрајина издваја значајна средства за опремање свих типова сточарских фарми. Ове године успешно смо реализовали конкурс за те намене и многи пољопривредници су искористили право на бесповратна финансијска средства .Значајну подршку определили смо и за одгајивачки програм, и основни циљ те аграрне мере јесте да се унапреди расни састав грла, како би наши фармери имали висококвалитетна и високопродуктивна грла, и на тај начин постали конкуретнији на тржишту”, истакао је Радојевић у Бачком Петровом Селу .

Др Радојевић се осврнуо и на подршку, коју ресорни секретаријат даје младима за опстанак у руралним срединама , како би унапредили своју пољопривредну производњу и остали да живе на селу. Ове године,како је рекао потписано је 170 уговора са пољопривредницима, а највећи број определио се за набавку сточних грла, и то за куповину шиљежади, што је доказ да су млади пољопривредници,заинтересовани да се баве интензивним гранама пољопривредне производње , попут сточарства. Поред тога, у фокусу аграрне политике Покрајинског секретаријата за пољопривреду , водопривреду и шумарство јесте и развој и унапређивање других интензивних грана аграра попут повртарства,воћарства и виноградарства.

Председник општине Бечеј Драган Тошић истакао је изузетно успешну сарадњу ова локалне самоуправе са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, и подсетио да је Општина Бечеј аплицирала на више конкурсних линија намењених побољшању услова живота у сеоским срединама и бављања пољопривредном производњом.Посебно је нагласио инвестиције које се удруженим средствима Секретаријата за пољопривреду и локалне самоуправе Бечеј реализују у Бачком Петровом Селу, у оквиру изградње водозахвата. Реч је изузетно значајном пројекту за обезбеђивање пијаће воде у овом насељеном месту и изградњу црпне станице за потребе наводњавања ораница.

Манифестацију „Петровоселски дани овчара“ организовало је Удружење овчара и козара „Петровоселски ован„ а под покровитељством Покрајинског секретаријата за пољопривреду ,водопривреду и шумарство и општине Бечеј .
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'