Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
На Новосадском сајму отворен 51. "Лорист"

03.10.2018

На Новосадском сајму отворен 51. "Лорист"

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић истакао је данас, на отварању 51. међународне сајамске манифестације "Лорист“, да ова манифестација - једна од најкомплекснијих у нашој држави- својим садржајима на најбољи начин промовише потенцијале којима располаже АП Војводина, пре свега у области лова и риболова.

Овој јесењој сајамској приредби, која постоји више од пола века, и посвећена је промоцији лова, риболова, туризма , екологије и спорта, како је Радојевић подсетио, Покрајина даје подршку и кроз обједињени наступ неколико секретаријата. Они ће и ове године, заједничким снагама, у оквиру 51. „Лориста представити надлежности Покрајинске владе.

„ Желимо да са Новосадским сајмом заједно допринесемо и јавности на најбољи начин представимо природне потенцијале, богатство националних ресурса, биодиверзитет и еколошке услове у нашој покрајини“, истако је Радојевић и додао да Војводина може и треба да буде још развијенија када је реч о риболовном и ловном туризму.

Др Радојевић је подсетио и на мере аграрне политике ресорног секретаријата у области лова и риболова.

„По први пут смо прошле године препознали потребу и ловачких удружења, и издвојили средства за набавку теренских возила.Такође, за ове две године од конституисања Покрајинске владе пеко 100 милиона динара је уложено у ловство.На тај начин, са ловачким удружењима и јавним предузећима, практично смо реализовали око 350 различити пројктних активности“, упознао је јавност на данашњем отварању Радојевић.

Он је изнео да ће Секретаријат уложити средства заједно са ЈП „Војводинашуме“ у узгајалиште дивљих свиња посебне намене, у оквиру инвестиције вредне 14 милиона динара. Ово би, како је Радојевић рекао, био још један допринос унапређењу ловства и добар начин за привлачење већег броја домаћих и страних туриста.

Др Радојевић је истакао да Секретаријат издваја посебна средства за реконструкцију и изградњу нових рибњака. Он је изнео да је за ове две године уложено је преко 50 милиона динара око 70 хектара широм Војводине.

Радојевић је овом приликом упутио посебне честитке менадзменту и запосленима на Новосадском сајму, поводом још једног јубилеја који обележава, а реч је о 40 година чланства у Светској сајамској организацији-УФИ , која броји 772 члана из целог света .

Овогодишњи 51. „Лорист“ је отворио председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, а посетиоцима овогодишње приредбе обратио се и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Очекује се да ће на овој сајамској манифестацији, која траје до 7. октобра, наступити 450 домаћих и страних излагача из 20 земаља. Како је најављено, биће одржано низ конгресних активности и пословних сусрета, и организован велики број догађања за посетиоце.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'