Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
За контролу плодности пољопривредног земљишта у државној својини 15 милиона динара

30.10.2018

За контролу плодности пољопривредног земљишта у државној својини 15 милиона динара

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Младен Петковић, уручио је данас уговоре пољопривредним стручним службама у Војводини, које су добиле средства за спровођење контроле плодности пољопривредног земљишта у државној својини.

Средства у укупном износу близу 15 милиона динара добило је 12 пољопривредних стручних служби, и према речима помоћника Петковића, на овај начин биће омогућено да се обави преко 1.000 узорака, те спроведе анализа макро и микро елемената пољопривредног земљишта.

„Циљ ових уговора је спровођење контроле плодности обрадивог пољопривредног земљишта, те подизање нивоа квалитета производње на овим парцелама као и смањење трошкова производње на основу анализа које ће бити урађене, како би произвођачи знали која ђубрива и у којој мери треба да користе“, нагласио је Петковић.

Он је позвао пољопривреднике да искористе услуге стручних пољопривредних служби и ураде бесплатне анализе земљишта на својим парцелама, јер ће управо оне омогућити да остваре квалитетне помаке у даљој пољопривредној производњи.

Петковић је навео да ће ова подстицајна мера бити настављена и у наредној години, јер даје изузетне ефекте како за пољопривредне произвођаче, тако и када је реч о пољопривредним стручним службама које на овај начин могу да искористе капацитете с којима располажу.

Поменута подстицајна средства Покрајински секретаријат за пољопривреду доделио је стручним пољопривредним службама у Новом Саду, Вршцу, Бачкој Тополи, Руми, Сомбору, Панчеву, Сенти, Суботици, Врбасу, Кикинди, Сремској Митровици и Зрењанину, које су надлежне за територије које су им распоређене.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'