Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
За унапређење сточарске производње у АП Војводини 59 милиона динара

03.12.2018

За унапређење сточарске производње у АП Војводини 59 милиона динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 206 уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средстава по Конкурсу за расподелу средстава из годишњег програма мера за спровођење одгајивачког програма и по Конкурсу за побољшање сточарске производње на пољопривредним газдинствима и увођења ЕУ стандарда у објекте у којима се врши производња и прерада млека.

За суфинансирање ових пројеката Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојио је 59 милиона динара.

„Данас уручујемо уговоре по два значајна конкурса, која ће допринети повећању квалитета и стандарда у сточарској производњи“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је Покрајинска влада у протекле две године знатно повећала издвајања за пољопривреду, те најавио да ће и у будзету за 2019. годину бити одржан висок ниво улагања у ту област.

„Постепено смо повећавали будзет за пољопривреду, редефинисали конкурсе како би што више средстава издвојили за пољопривредна газдинства, и следеће године наставићемо са подршком интензивирању пољопривредне производње и подизању стандарда на највиши ниво“, истакао је Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић рекао је да се реализацијом ових конкурса стварају услови за побољшање квалитета млека, повећање сточног фонда, успешније гајење домаћих животиња и ширење генетског напретка, а самим тим и повећање продуктивности по грлу, што ће, како је рекао унапредити сточарску производњу у АП Војводини.

„Захваљујући подршци Покрајинске владе, аграрни будзет никада није био већи него у протекле две године и то је јасан показатељ препознавања потреба пољопривредних произвођача и са тим ћемо наставити и у наредној години“, рекао је Радојевић.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'