Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Војвођанским пољопривредницима бесповратно 80 милиона динара за пластеничку производњу

25.04.2019

Војвођанским пољопривредницима бесповратно 80 милиона динара за пластеничку производњу

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, уручио је данас 125 уговора пољопривредницима из Војводине о додели бесповратних средстава за подизање и опремање пластеника.

Секретар Радојевић је истакао да је укупна вредност ових уговора око 132 милиона динара, од чега је из покрајинског будзета издвојено непуних 80 милиона динара.

„Реализацијом ових инвестиција у Војводини ће под пластеницима бити нових, близу 125.000 квадратних метара пластеничке производње. Ја верујем да је то једини модел да мали и средњи пољопривредници изборе своје место на тржишту, тако што ће интензивирати пољопривредну производњу,при чему је повртарска свакако један од начина“, рекао је Радојевић.

Радојевић је истакао да највећи број корисника ових средстава чине млади пољопривредници до 40 година и жене – носиоци пољопривредних газдинстава, које су се определиле за интензивну пољопривредну производњу.

Радојевић је подсетио да је за претходне три године, Покрајинска влада издвојила око 220 милиона динара за производњу у заштићеном простору. Он је навео и да од 2017. године има 50 одсто више пара намењених регистрованим пољопривредним газдинствима за све врсте субвенција, и позвао пољопривреднике из наше покрајине да активно прате све конкурсне линије и искористе понуђене мере да инвестирају у своју производњу. Он је указао на ниво субвенција који је изузетан и достиже чак до 70 одсто.

Највећи број уговора додељен је пољопривредницима из општина: Рума, Бачка Паланка, Нови Сад и Одзака, који су показали највеће интересовање за ову меру аграрне политике.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'