Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Покрајинска влада обезбедила 380 милиона динара за суфинансирање опреме за наводњавање корисницима 716 пољопривредних газдинстава

07.05.2019

Покрајинска влада обезбедила 380 милиона динара за суфинансирање опреме за наводњавање корисницима 716 пољопривредних газдинстава

Покрајинска влада обезбедила је 380 милиона динара за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање и опреме за побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака корисницима 716 пољопривредних газдинстава.

Укупна вредност инвестиције са учешћем пољопривредних газдинстава је 663,5 милиона динара.

„Циљ конкурса јесте повећање обрадивих површина под опремом и системима за наводњавање као и заштита земљишта кроз спречавање развоја корова уз побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Он је подсетио да су 2013. години, укупна средства за инвестиције за наводњавање била 315 милиона динара, док данас са поносом можемо рећи да је за ту намену у 2018. години обезбеђено око 820 милиона динара.

„Аграрни будзет никада није био већи, наше мере креирамо и прилагођавамо према потребама пољопривредника, и у том маниру настављамо и у годинама које долазе“, казао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'