Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Покрајинска влада доделила уговоре сточарима вредне 142 милиона динара

16.05.2019

Покрајинска влада доделила уговоре сточарима вредне 142 милиона динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре вредне више од 142 милиона динара, корисницима 69 пољопривредних газдинстава, који су остварили право на бесповратна средстсва по конкурсу за опремање сточарских фарми.

Покрајинска влада обезбедила је део новца за ову велику инвестивију, како бисмо унапредили ову област, казао је председник Мировић.

„Спроводимо нове мере аграрне политике, које су више усмерене на мала и средња предузећа као и на пољопривредна газдинства. То су мере које нисмо имали пре 2016. године, а које постају пракаса Покрајинске владе на чијем сам челу. То је пре свега, наша обавеза према пољопривредницима и наша развојна шанса “, рекао је председник. Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић казао је овом приликом да је Покрајинска влада подржала ову инвестицуију са 80 милиона динара и посебно истакао задовољство да су међу корисницима ових уговора жене и пољопривредници млађи од 40 година.

„Највеће интересовање показали су пољопривредници који се баве узгојем свиња, и највећа вредност инвестиције је у том сектору“, казао је секретар Радојевић.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'