Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Две милијарде за убрзани развој Суботице

23.09.2019

Две милијарде за убрзани развој Суботице

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић изјавио је данас, приликом радне посете Суботици, да је Покрајинска влада у протекле три и по године инвестирала две милијадре динара у реализацију важних инфраструктурних пројеката у области здравства, образовања, спорта, у водоводну, канализациону и путну мрежу у Суботици.

Како је Милићевић навео са градоначелником Суботице Богданом Лабаном разговарано је о могућности да се прошири радна и пословна зона у Суботици. Та пословна зона једна је од најбољих по опремљености и промету, а доласком најновијег инвеститора њени капацитети су попуњени. Такође, разговарано је о томе како да Покрајинска влада донесе нове моделе и инструменте подстицаја у области туризма, а како је истакнуто, Субитица је једна од важних туристичких тачака у погледу потенцијала.

Милићевић је на челу делегације Покрајинске владе у којој су били и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, обишао неколико локација где су реализоване инвестиције које су важне за укупно функционисање Града Суботице.

У школи "Жарко Зрењанин" санирани су зидови у фискултурној сали, а радове у износу од 1,8 милиона динара финансирао је Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Такође, Покрајина је заједно са Градом финансирала изградњу секундарне мреже фекалне канализације у дужини од 400 метара, у Мачванској улици, а ти радови коштају око 17,5 милиона динара.

Делегација Покрајинске владе обишла је и Геронтолошки центар, где су уз помоћ Републичке и Покрајинске владе и Града Суботице, створени изузетни услови за боравак наших најстаријих грађана. Покрајинска влада је у финансирање пројеката у Геронтолошком центру до сада уложила око 65 милиона динара, док је за повећање квалитета услуга у Дому за децу ометену у развоју „Колевка“ определила 32,3 милиона динара.

"Обишли смо данас свега три битне инвестиције у Суботици, а много је оних које су активне и које су вредне у инвестиционом и сваком другом смислу", казао је Милићевић и навео да су то између осталог велнес центар на Палићу, Суботичко позориште и друго.

"Све ово говори да је данас Суботица једно велико градилиште, да је ангажманом руководства успела да привуче значајна средства из Републике и Покрајине", нагласио је Милићевић и додао да је Суботица уређен град са јасном визијом и стратегијом развоја.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан казао је да је у том граду у протекле три и по године из Републике и Покрајине, инвестирано око 5 милијарди динара. Он је додао да радује чињеница да се наставља са улагањима. Лабан је казао да је при крају припрема пројекта за реконструкцију Опште болнице у Суботици, чија је вредност око 35 милиона евра, а почетком нове године започеће реконструкција Градског стадиона, у вредности од 20 милиона евра.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'