Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
За шуме, расаднике и ловство 80 милиона динара

04.10.2019

За шуме, расаднике и ловство 80 милиона динара

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић уручили су данас 115 уговора укупне вредности 80 милиона динара, за подршку расадничкој производњи, пошумљавању и развоју ловства на територији АП Војводине.

Милићевић је нагласио да су данас подржане две веома важне категорије у укупном развоју аграра, у који је Покрајинска влада, у претходне три и по године, инвестирала преко 20 милијарди динара.

Он је напоменуо да је свега 6,5 одсто површине у АП Војводини пошумљено, што је недовољно.

„С друге стране, пошумљене површине нису равномерно распоређене на целој територији Војводине. Због тога ће се Покрајинска влада овим проблемом озбиљно бавити и када је реч о улагању у пошумљавање и о његовом интензивирању“, казао је потпредседник Милићевић.

Он је подсетио на то да је деведесетих година ловство у Србији било веома развијено, а да је потом уследио период када је ова важна привредна и туристичка грана запостављена.

„Улагањем у ловство желимо да вратимо део сјаја војвођанских ловишта, да привучемо што више домаћих и страних туриста који преферирају ловство. То је онда и озбиљан прилив у буџет Србије и Војводине“, нагласио је Милићевић.

Према речима покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вука Радојевића, у протекле три и по године, из покрајинског буџета је опредељено скоро 45 милиона динара за пошумљавање 323 хектара. У истом периоду укупне инвестиције у расадничку производњу износиле су 63,8 милиона динара, од чега је Покрајина обезбедила 55,5 милиона.

Радојевић је нагласио да је у развој ловства у Војводини у претходном периоду инвестирано укупно 183,2 милиона динара, а да је из покрајинског буџета уложено више од 130,8 милиона.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. години19.01.2021Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. годиниОбавештење ради упознавања заинтересованих лица да могу поднети захтев за излазак на терен службеника ПСС поводом ...


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'