Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Бесповратна средства за производњу вина, ракије и пива у АП Војводини

17.10.2019

Бесповратна средства за производњу вина, ракије и пива у АП Војводини

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре вредне 50 милиона динара корисницима који су остварили право на бесповратна средства по основу два конкурса.
Реч је о другом Конкурсу за доделу средстава за суфинансирање инвестиција за набавку опреме за производњу вина и ракије и првом Конкурсу за доделу средстава за суфинансирање инвестиција за набавку опреме за производњу пива.

„Из године у годину ми издвајамо све већа средства како бисмо подигли и унапредили специјализоване гране пољопривреде, виноградарство, воћарство и производњу хмеља, гране које на већим површинама и са модернијом опремом желимо у наредним годинама у АП Војводини“, казао је председник Мировић.

Ових подстицаја не би било, нити је могуће из године у годину повећавати финансијска средства, да нисмо успели да консолидујемо наше јавне финансије, додао је Мировић.

Припремамо будзет за следећу годину од 80 милијарди динара, односно 18 милијарди више него што смо затекли 2016. године, и та разлика унета је у ткиво економског развоја АП Војводине, истакао је председник Мировић.

„По први пут, Покрајинска влада ове године увела је мере за финансирање набавке нове опреме за производњу пива малим произвођачима. Истовремено, у овој години по други пут реализујемо и конкурс намењен набавци нове опреме за производњу вина и ракије. Од 2017. године до данас издвојили смо укупно 211 милиона динара за сектор производње вина и ракије и на то смо веома поносни јер раније овај сектор није био препознат. Наставићемо са овом подршком и у наредном периоду“, казао је секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'