Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Ускоро завршетак реконструкције главне црпне станице у Новом Милошеву

05.12.2019

Ускоро завршетак реконструкције главне црпне станице у Новом Милошеву

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, заједно са председником Општине Нови Бечеј Сашом Максимовићем, обишао је данас завршне радове на реконструкцији главне канализационе црпне станице и потисног вода у насељу Ново Милошево, које заједнички финансирају ресорни секретаријат и новобечејска општина, у укупној вредности од пет милиона динара.

Радојевић је указао на то да ће реконструкција овог објекта сада знатно побољшати пречишћавање отпадних вода и унапредити заштиту животне средине у овом крају.

Он је рекао да су постојали знатни проблеми и да је услед честих кварова долазило до загушења целог система, те да је било неопходно уложити додатна средства за најсавременију аутоматску решетку, која сада практично одваја сав чврсти отпад и загушење своди на минимум.

„Реконструкција овог објекта изузетно је значајна за све становнике Новог Милошева, јер је ово место у потпуности покривено канализацијом и зато је битно да ова главна црпна станица буде у континуитету у пуној функцији“, нагласио је др Радојевић.

Ресорни секретар је посебно истакао да је овај пројекат прихваћен као приоритет на предлог Општине Нови Бечеј и да је управо његова реализација добар пример како Покрајина води рачуна о свим проблемима у насељеним местима широм Војводине, без обзира на вредност или величину пројекта. Радојевић је најавио, већ за следећу годину, нове конкурсе за градњу и реконструкцију водоводне и канализационе мреже и позвао Општину Нови Бечеј и све локалне самоуправе у нашој покрајини да конкуришу и реше своје проблеме квалитетним пројектима.

„Нема малих пројеката и овај у Новом Милошеву говори у прилог томе да су за Покрајински секретаријат за пољопривреду сви проблеми – проблеми, и да се само заједнички могу успешно решавати“, истакао је Радојевић. Он је указао на то да, иако су у последње три и по године са Општином Нови Бечеј потписани уговори вредни око 55 милиона динара, данашња посета овим радовима реализована је управо због значаја пројекта за живот овдашњих људи, а не због висине његове вредности.

Председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић захвалио је на изузетној сарадњи са Покрајинском владом и ресорним секретаријатом, који показују велико разумевање за ову средњобанатску општину.

„Окончање овог пројекта посебно је значајно за Ново Милошево због смањења проблема са канализацијом. Припремили смо и пројектну документацију за наставак изградње канализационе мреже у Новом Бечеју. Наиме, за разлику од Новог Милошева, покривеност канализацијом у Новом Бечеју је 55 одсто, а циљ нам је да за три до четири године и у њему буде сто посто“, рекао је Максимовић и додао да се упоредо ради и пројектна документација за пречистач отпадних вода.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. години19.01.2021Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. годиниОбавештење ради упознавања заинтересованих лица да могу поднети захтев за излазак на терен службеника ПСС поводом ...


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'