Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Покрајинска влада обезбедила средства за изградњу и реконструкцију водоводне мреже у осам општина

06.12.2019

Покрајинска влада обезбедила средства за изградњу и реконструкцију водоводне мреже у осам општина

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима осам локалних самоуправа за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини ради унапређивања животних услова у градским, приградским и сеоским насељима.

Реч је о инвестицији вредној 165 милиона динара, док је учешће Покрајинске владе 80 посто од укупне инвестиције, односно 120 милиона динара бесповратних средстава.

„За наредну годину планирамо значајна улагања путем конкурса које ћемо наставити, али и финансирањем припреме пројектене документације за изградњу великих постројења за производњу питке воде и пречистаче отпадних вода у локалним самоуправама. Тај велики посао реализоваћемо уз подршку председника Александра Вучића и Владе Србије, путем Националног инвестиционог плана“, казао је председник Мировић.

Циљ је, додао је Мировић, да се ово важно питање —питање снабдевања водом и питање санитарно чисте пијаће воде— врати у први план.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић казао је да је Покрајинска влада само ове године путем секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство потписала укупно 24 уговора за које је из покрајинског будзета издвојено 570 милиона динара за изградњу и реконструкцију водоводне мреже.

„Одговорно планирамо будзет и за наредну годину, у којој ћемо наставити с још значајнијом подршком овој области и мерама руралног развоја“, истакао је секретар Радојевић.

Уговори су данас додељени градоначелницима и представницима осам општина и реализоваће се у насељеним местима Чуруг, Кањижа, Сонта, Нова Пазова, Милошево, Надаљ, Дебељача и Равње.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'