Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Тридесет пет милиона за добровољна ватрогасна друштва у Војводини

21.12.2019

Тридесет пет милиона за добровољна ватрогасна друштва у Војводини

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас представницима 88 добровољних ватрогасних друштава у Војводини уговоре вредне 35 милиона динара за опремање служби за гашење пожара на пољопривредном земљишту у 25 градова и општина.

Бесповратна средства за ту намену први пут су ове године додељена на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, чију реализацију је омогућио нови Закон о добровољном ватрогаству.

„После готово три деценије Покрајинска влада је обезбедила средства за рад добровољних ватрогасних друштава. То је и плод наше добре сарадње са Министарством унутрашњих послова и Сектором за ванредне ситуације, јер смо заједнички препознали потребу да се помогне овим друштвима“, казао је Милићевић.

Он је додао да је Покрајинска влада ове године обезбедила новац и за реконструкцију објекта Ватрогасно-спасилачке јединице у Беочину, а кроз ИПА прекогранични програм Хрватска–Србија, у оквиру пројекта „Ембер“, обновљена је и опрема за спасавање и заштиту у ванредним ситуацијама.

„Да је наше трајно опредељење да се сарадња са ватрогасним друштвима настави, говори и чињеница да смо у будзету за 2020. годину планирали средства за ову намену“, рекао је Милићевић честитајући представницима ватрогасних друштава на труду и пожртвовању будући да раде друштвено значајан и одговоран посао.

Према подацима Ватрогасног савеза Војводине, на територији Покрајине регистровано је више од 220 добровољних ватрогасних друштава са око 10.000 ватрогасаца који су обучени за сваки вид пружања помоћи у ванредним ситуацијама.

Поред набавке опреме, на конкурсу су подржани и програми који треба да допринесу подизању свести грађана о значају активности добровољних ватрогасних друштава, подизању нивоа знања и вештина припадника тих друштава, те популаризацији добровољног ватрогаства.

У име Покрајинског секретаријата за пољопривреду присутне је поздравио помоћник секретара Владислав Крсмановић, а свечаности су присуствовали представници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Јужнобачког округа, ватрогасних савеза Србије и Војводине, као и удружења добровољних ватрогасаца.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. години19.01.2021Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. годиниОбавештење ради упознавања заинтересованих лица да могу поднети захтев за излазак на терен службеника ПСС поводом ...


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'