Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Чедомир Божић обишао газдинство у Бикову

20.11.2020

Чедомир Божић обишао газдинство у Бикову

Биково, 19. 11. 2020. - Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић обишао је пољопривредно газдинство породице Соковић у месту Биково код Суботице.
Породица Соковић бави се узгојем свиња и обрађује око 12 хектара земље за ратарску производњу сточне хране, која задовољава потребе исхране животиња кроз пострну сетву кукуруза после скидања јечма.  Ово пољопривредно домаћинство је  одличан пример  које постиже изузетне резултате у производњи квалитетног концентрата.
Пољопривредном  домаћинству породице Соковић, у текућој години, ресорни секретаријат одобрио је  средства у износу од 1.263.858,00 динара, од тога 403.680,00 за систем наводњавања и 860.178,00 за куповину техничке опреме ради обезбеђивања бољих услова за узгој свиња. Према речима покрајинског секретара за пољопривреду Чедомира Божића,  оваква газдинства су пример добре праксе, где поред сточарске производње имају и ратарску производњу. Средства која су одобрена овом домаћинству уложена су на прави начин, што свакако представља добар оквир за унапређење услова и повећање пољопривредне производње, закључио је Божић.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


ОБАВЕШТЕЊЕ28.10.2020ОБАВЕШТЕЊЕОбавештење подносиоцима пријава на конкурсе које је расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, ...


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'