Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Пет стотина домаћинстава добиће пијаћу воду у насељу Скробара у Панчеву

25.11.2020

Пет стотина домаћинстава добиће пијаћу воду у насељу Скробара у Панчеву

Приликом данашње посете Панчеву Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Чедомир Божић, заједно са градоначелником Панчева Александром Стевановићем обишао је завршне радове на  изградњи водоводне мреже у насељу Скробара у Панчеву. Том приликом Божић је истакао да ће ови радови бити завршени до краја године, када ће око пет стотина домаћинства из овог насеља добити здраву пијућу воду.
„Покрајински секретаријат, за овај пројекат, издвојио је део средстава у износу од 9.648.000,00 динара. Поред ове инвестиције у току је реализација још једног пројекта, у питању је изградња канализационе мреже у делу Шарпланинске улице у Панчеву. Учешће Покрајинског секретаријата у реализацији овог пројекта је нешто више од 10 милиона динара. Радимо на креирању буџета за наредну годину и управо овим обиласцима утврђујемо циљне тачке на основу којих ће се и креирати програми, а потом и расписани конкурси за следећу годину. Очекујем да ћемо, у овом веома тешком пореду пандемије, успети да превазиђемо све неповољне околности и много јаче наставити са реализацијом програма који омогућују све бржи развој.“ истакао је Божић.
Градоначелник Панчева Александар Стевановић захваливши се покрајинском секретару истакао је да данашња посета представља оквир једне добре сарадње између локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата.
„Можемо видети да су  радови на  инсталацији водоводне мреже на једном делу територије града Панчева при крају, а  по завршетку истих створиће се  услови за прикључак пет стотина нових домаћинстава на ову водоводну мрежу. Овим активностима показујемо да смо настројени ка стварању свих услова за живљење као и подизање животног стандарда на овом подручју“ закључио је Стевановић.

Након обиласка поменутих радова, покрајински секретар заједно са делегацијом града Панчева посетио је пољоприведно газдинство породице Шкрбић, које обрађује 250 хектара земље и баве се ратарством.

  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. години19.01.2021Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. годиниОбавештење ради упознавања заинтересованих лица да могу поднети захтев за излазак на терен службеника ПСС поводом ...


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'