Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Дан отворених врата за младе пољопривреднике

15.12.2020

Дан отворених врата за младе пољопривреднике

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић састао се са представницима Српског удружења младих пољопривредника Миланом Борићем и  Александром Миловановићем. Тема састанка била је помоћ младим пољопривредницима.

Божић је, овим поводом, истакао да је за пољопривреду на овим просторима, као и за ресорни секретаријат посебно важна сарадња и стална комуникација са пољопривредницима, а посебно са удружењима младих пољопривредника како би се кроз континуирани дијалог лакше савладали специфични изазови у овој области.  Он је још додао да очекује да ће средства по планираним конкурсима бити подстицај за још већу пољопривредну производњу.

„Планирамо да до краја године у сарадњи са Српским удружењем младих пољопривредника организујемо онлајн Дан отворених врата Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, где ћемо у оквиру предложених тема имати могућност да представимо програме, а и планиране конкурсе младим пољопривредницима. Онлајн Дан отворених врата осмишљен је да, поред комуникације у вези са програмом подршке младима, буде речи и о увођењу иновација у пољопривредни сектор на овом подручју. Млади ће моћи, овом приликом, да добију одговор  од релевантних представника секретаријата, па и самог секретара, као и да покрену одређену иницијативу, која је наравно, позитивна за ову област, рекао је Божић.  

Милан Борић и Александар Миловановић истакли су да је главни циљ Српског удружења младих пољопривредника подмлађивање и увођење иновација у пољопривредни сектор, као и помоћ младима да дођу до извора финансирања како би лакше савладали све изазове.  У оквиру разговора, који је вођен, представници овог удружења предложили су низ мера које се односе на младе, као и подржали организацију онлајн Дана отворених врата у чијој ће организацији бити партнери.    

„Представили смо наше функционисање, као и изнели одређене иницијативе у смислу унапређења пољопривреде. Српско удружење младих пољопривредника СУМП основано је како би, између осталог, помогло младима у руралним подручјима да кроз едукацију, удруживање и бољу информисаност о мерама аграрне политике и могућностима финансирања из домаћих и европских извора, допринесу напретку пољопривреде и квалитетнијем животу младих који се њоме баве. Европска асоцијација којој је СУМП приступио веома је утицајна и етаблирана као репрезентативни представник младих из руралних европских подручја у Бриселу. Нашим чланством остварили смо могућност организоване сарадње и размене искуства са удружењима из ЕУ. Жеља нам је да њихове најбоље примере из праксе применимо у Србији, рекао је Милан Борић, председник СУМП.


  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. години19.01.2021Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. годиниОбавештење ради упознавања заинтересованих лица да могу поднети захтев за излазак на терен службеника ПСС поводом ...


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'