Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ БУНАРА И КАНАЛИЗАЦИЈЕ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

27.12.2020

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ БУНАРА И КАНАЛИЗАЦИЈЕ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство , Чедомир Божић,  заједно са представницима Општине Бачка Паланка обишао је радове на изградњи фекалне канализације у насељу Младеново, а након тога и радове на изградњи  бунара у Товаришеву. Божић је овом приликом истакао да се добра сарадња са локалним самоуправама огледа у реализацији многих пројеката који су од великог значаја за све грађане.
„Данас се завршава трећа фаза пројекта у Младенову. Предмет радова је изградња 1813 метара фекалне канализационе мреже. Трећа фаза пројекта представља наставак пројеката из 2018. и 2019. године, које је такође суфинансирао ПСПВШ. Након завршетка радова на 3. фази, укупна вредност за изградњу фекалне канализационе мреже, а коју је ПСПВШ суфинансирао у последње 3 године износиће нешто више од 14 милиона динара”.  
Покрајински секретар, осврнуо се и на пројкат изградње новог бунара у Товаришеву, констатујући да овакви пројекти умногоме доприносе унапређење животних стандарда.  
“За потребе водоснабдевања становника Товаришева предвиђена је изградња новог вертикално бушеног бунара, као замена за постојећи бунар, у чијој непосредној близини ће и бити изграђен. Вода, која ће се експлоатисати из бунара, ће се потисним цевоводом допремати до постојећег објекта хидрофорског постројења. Покрајински секретаријат је обезбедио близу 11.5 милиона динара за овај пројекат, који ће решити проблем водоснабдевања у овом месту. Локалне самоуправе у наредној години могу очекивати конкурсе намењене за изградњу водних објеката и објеката фекалне канализације, а средства која су опредељена буџетом  за поменуто износе 480 милиона динара, закључио је Божић.
Председник Општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, истакао је да сарадња са вишим нивоима власти, односно са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство доприноси подизању животног стандарда на подручју ове општине, што најбоље показују, како истиче Шушница, пројекти која решавају велике проблеме на подручју ове општине.

“Данас ћемо завршити трећу фазу у изградњи фекалне канализационе мреже и остаје нам четврта фаза, односно још 5,5 километара,  за коју нам је потребно  близу 30 милиона динара. Потрудићемо се да део средстава обезбедимо ребалансом буџета, а за остатак ћемо се свакако обратити вишим нивоима власти, односно Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство. У Товаришеву, након изградње новог бунара, имаћемо стабилно водоснабдевање, а самим тим и боље услове за живот овдашњих становника. По завршету ових пројеката, окрећемо се осталим месним заједницама, у којима постоје овакви или слични проблеми”, рекао је председник Општине Бачка Паланка.

  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. години19.01.2021Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. годиниОбавештење ради упознавања заинтересованих лица да могу поднети захтев за излазак на терен службеника ПСС поводом ...


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'