Delegacija Pokrajinske vlade posetila sajam „Fruit Logistica 2020“ u Berlinu

Delegacija Pokrajinske vlade posetila sajam „Fruit Logistica 2020“ u Berlinu


06.02.2020

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević  član je delegacije Pokrajinske vlade koja boravi u Berlinu, gde je u toku međunarodni sajam proizvođača voća i povrća „Fruit Logistica 2020“.

Reč je o jednoj od vodećih manifestacija među proizvođačima svežeg voća i povrća, koja se svake godine održava u Berlinu. Ovogodišnji „Fruit logistik“ okupio je preko tri hiljade izlagača iz gotovo sto zemalja i regija, među kojima je i AP Vojvodina.

Na berlinskom sajmu učešće su uzeli privatna porodična farma trešanja „Sweet Cherry Lady“, plantaža lešnika „Vranić“, zadruga proizvođača povrća i ratarskih kultura „Agronom“, proizvođač i izvoznik nektarina „Sirmium Fruit“, zemljoradnička zadruga „Krsturska paprika“, kompanija „Carska bašta“, koja okuplja lokalne proizvođače povrća, porodični proizvođači jabuka „Vlabons Group“, kao i zadruga proizvođača jabuka COPA.

Ova velika manifestacija, pored brojnih proizvođača, okuplja uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport i logistiku i sve one koji čine deo velike slike ovog sektora.