Назад
Делегација Покрајинске владе посетила сајам „Fruit Logistica 2020“ у Берлину

Делегација Покрајинске владе посетила сајам „Fruit Logistica 2020“ у Берлину


06.02.2020

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић  члан је делегације Покрајинске владе која борави у Берлину, где је у току међународни сајам произвођача воћа и поврћа „Fruit Logistica 2020“.

Реч је о једној од водећих манифестација међу произвођачима свежег воћа и поврћа, која се сваке године одржава у Берлину. Овогодишњи „Фруит логистик“ окупио је преко три хиљаде излагача из готово сто земаља и регија, међу којима је и АП Војводина.

На берлинском сајму учешће су узели приватна породична фарма трешања „Sweet Cherry Lady“, плантажа лешника „Вранић“, задруга произвођача поврћа и ратарских култура „Агроном“, произвођач и извозник нектарина „Sirmium fruit“, земљорадничка задруга „Крстурска паприка“, компанија „Царска башта“, која окупља локалне произвођаче поврћа, породични произвођачи јабука „Vlabons group“, као и задруга произвођача јабука ЦОПА.

Ова велика манифестација, поред бројних произвођача, окупља увознике, извознике, трговце на велико и мало, стручњаке за паковање и руковање плодовима, за транспорт и логистику и све оне који чине део велике слике овог сектора.